Aivolisäke-potilasyhdistys Sella ry:n jäsenedut:

  • Jatkuvasti päivittyvät nettisivut (sellanet.com), joista löytyy tietoa mm. sairauden diagnosoinnista sekä eri aivolisäkesairauksista. Sivuilta löytyy tietoa myös vertaistapaamisista, kuntoutuksista ja tuetuista lomista sekä paljon muuta.
  • Jäsenkirjeet sekä joukkotiedotteet sähköpostiin tai postitse.
  • Keväällä virkistysviikonloppu ja syksyllä syyskokous, pienellä omavastuuosuudella.
  • Tukipuhelin ja tukisähköposti: Kun kaipaat luotettavaa kuuntelijaa sairauteen liittyvissä asioissa tai ohjausta tiedon etsimiseen, ota rohkeasti yhteyttä. Puheluihin ja sähköposteihin vastaavat vaitiolovelvolliset, koulutetut ja vapaaehtoiset tukihenkilöt.
    Tukipuhelinnumerot: 045 178 3331 tiistaisin klo 9-19 ja 050 449 7579 torstaisin klo 9-19 ja sähköposti: sellayhdistys@gmail.com Tukisähköpostiin voi laittaa postia ja kysymyksiä milloin vain. Tukipuhelimesta tai tukisähköpostista voit tiedustella myös muita yhdistyksen jäseniä, jotka ovat lupautuneet tukihenkilöiksi omassa sairaudessaan ja ovat antaneet luvan yhteystietojensa jakamiseen. Monta kertaa kun auttaa jo se, kun soittaa samassa tilanteessa olevalle henkilölle ja huomaa, ettei olekaan aivan yksin tämän harvinaisen sairauden kanssa.
  • Alueelliset vertaistapaamiset, joita yhdistys tukee kahvirahalla 1-2 kertaa vuodessa per paikkakunta (8€/jäsen). Hallitukselta voi hakea myös erillistä avustusta tapaamisiin erityisin ja perustelluin syin, kuten esim. luennoitsijan kulukorvaus tai tilavuokra tmv. Erillinen avustus tulee hakea ennen tapaamista vapaamuotoisella hakemuksella.

Koska olemme Invalidiliiton jäsenyhdistys, saat kaikki invalidiliiton jäsenedut:

  1. Tieto on valtaa – jäsenetuna IT-lehti
    Saat IT -lehden jäsenetuna kahdeksan kertaa vuodessa. IT-lehti on pohjoismaiden laajin, ajankohtainen ja asiantunteva fyysistä vammaisuutta käsittelevä tietopaketti. (IT-lehden vuosikerran arvo 60 €)
  1. Neuvontaa ja ohjausta – kysy rohkeasti
    Neuvomme vammaisuuteen, vammaispalveluihin, esteettömyyteen, saavutettavuuteen sekä vammaisten henkilöiden oikeusturvaan ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen liittyvissä asioissa puhelimitse tiistaisin ja torstaisin kello 13–17 numerossa 0200 1234.Voit myös lähettää asiantuntijoillemme kysymyksen sähköpostitse osoitteeseen neuvot@invalidiliitto.fi. Asiantuntijamme vastaavat samaan sähköpostiosoitteeseen, josta kysymys on lähetetty. Invalidiliiton työllisyyspalveluista saat tietoa ja tukea työllistymiseen ja työssä jaksamiseen. Esteettömyyskysymyksissä saat tietoa osoitteesta www.esteeton.fi.
  1. Yhdessä olemme enemmän – vertaistukea ja harrastuksia
    Jäsenyhdistysten toiminnassa tapaat samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Useimmissa yhdistyksissä on erilaisia kerhoja ja harrastusryhmiä. Kun vammautuminen on uusi asia, löydät Invalidiliitosta myös vertaistukihenkilöitä tai -perheitä.
  1. Monipuolista järjestökoulutusta
    Invalidiliitto ja sen jäsenyhdistykset tarjoavat jäsenilleen vuosittain useita paikallisia, alueellisia ja valtakunnallisia kursseja, seminaareja ja neuvottelupäiviä sekä verkkokursseja. Kurssit ovat jäsenille edullisia, osa jopa maksuttomia.
  1. Järjestövakuutuksesta turvaa
    Kun olet Invalidiliiton tai sen jäsenyhdistysten järjestötehtävissä ja -tilaisuuksissa, sinua koskee Invalidiliiton järjestövakuutus. Mukana oleva henkilökohtainen omaisuus on myös vakuutettu.
  1. Liikuntaa ja urheilua – löydä oma lajisi
    Vammaisurheilu ja –liikunta VAU edistää eri ikäisten jäsentensä kuntoilua ja harrasteliikuntaa sekä kilpaurheilun mahdollisuuksia. Moni jäsenyhdistys on myös VAU:n jäsen.
  1. Oikeuksien puolustamista
    Jäsenyhdistykset ja Invalidiliitto ovat aktiivisia vaikuttajia paikallisesti ja valtakunnallisesti. Tule mukaan yhdistysten vaikuttamistoimintaan!
  1. Taloudellista tukea
    Jäsenyhdistysten jäsenet voivat hakea Invalidiliiton kautta taloudellista tukea testamentteina saaduista varoista lahjoitusehtojen mukaisesti opiskeluihin tai kouluttautumiseen.
  1. Rahanarvoisia etuja
    Jäsenyhdistyksen jäsenenä hyödyt mm. Suomen Hostellijärjestön (www.hihostels.fi) jäsenhinnoista kotimaan SRM-hostelleissa. Myös jäsenyhdistyksillä on omia etuja jäsenilleen.
  1. Etujen lisäksi tietoa tuetuista lomista
    Kaikilla fyysisesti vammaisilla on mahdollisuus hakea tuettuja lomia sosiaalisin ja taloudellisin perustein Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:stä.