Jäsenedut

Aivolisäke-potilasyhdistys Sella Ry:n jäsenedut:

 • Jatkuvasti päivittyvät nettisivut, joista löytyy tietoa mm. sairauden diagnosoinnista sekä eri aivolisäkesairauksista. Sivuilta löytyy tietoa myös vertaistapaamisista, kuntoutuksista ja tuetuista lomista sekä paljon muuta. sellanet.com
 • Jäsenkirjeet sekä joukkosähköpostitiedotteet sähköpostiin tai postitse.
 • Keväällä virkistysviikonloppu ja syksyllä syyskokous, pienellä omavastuuosuudella.
 • Tukipuhelin ja tukisähköposti: Kun kaipaat luotettavaa kuuntelijaa sairauteen liittyvissä asioissa tai ohjausta tiedon etsimiseen, ota rohkeasti yhteyttä. Puheluihin ja sähköposteihin vastaavat vaitiolovelvolliset, koulutetut ja vapaaehtoiset tukihenkilöt.
  Tukipuhelinnumerot: 045 178 3331 tiistaisin klo 9-19 ja 050 449 7579 torstaisin klo 9-19 ja sähköposti:sellayhdistys @ gmail.com Tukisähköpostiin voi laittaa postia ja kysymyksiä milloin vain. Tukipuhelimesta tai tukisähköpostista voit tiedustella myös muita yhdistyksen jäseniä, jotka ovat lupautuneet tukihenkilöiksi omassa sairaudessaan ja ovat antaneet luvan yhteystietojensa jakamiseen. Monta kertaa kun auttaa jo se, kun soittaa samassa tilanteessa olevalle henkilölle ja huomaa, ettei olekaan aivan yksin tämän harvinaisen sairauden kanssa.
 • Jäsentapaamiset eri paikkakunnilla, joita yhdistys tukee kahvirahalla 8 €/jäsen/tapaaminen max. kolme kertaa vuodessa. Hallitukselta voi hakea myös erillistä avustusta tapaamisiin erityisin ja perustelluin syin, kuten esim. luennoitsijan kulukorvaus tai tilavuokra tmv. Erillinen avustus tulee hakea ennen tapaamista vapaamuotoisella hakemuksella.
 • Yhdistyksen jäsenien on myös mahdollista liittyä Facebookissa yhdistyksemme salattuun keskusteluryhmään. Ryhmään pääset pyytämällä fb-kaveriksi ”Sella Suomalaisen”. ”Sella Suomalainen” on yhdistyksen profiili ja sitä kautta saamme lisättyä jäseniä salattuun ryhmään.
 • Harava-lehti, joka tulee tilata erikseen. Harava-lehti on tarkoitettu harvinaisiin tuki- ja liikuntaelinsairaus- ja vammaryhmiin kuuluville henkilöille, heidän läheisilleen, asiantuntijoille ja alan opiskelijoille. Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö julkaisee lehteä kaksi kertaa vuodessa. Lehti kertoo ajankohtaisista ”harvinaisista” asioista, kursseista, tapaamisista, tutkimuksista, diagnooseista jne. Lehti on maksuton ja sen voi tilata osoitteesta t.heikkila@invalidiliitto.fi
 • Koska olemme Invalidiliiton jäsenyhdistys, saat kaikki invalidiliiton jäsenedut:
  • Tieto on valtaa – jäsenetuna IT-lehti. Saat IT Invalidityö -lehden jäsenetuna kahdeksan kertaa vuodessa. IT-lehti on Pohjoismaiden laajin, ajankohtainen ja asiantunteva fyysistä vammaisuutta käsittelevä tietopaketti. (IT-lehden vuosikerran arvo 60 €)
  • Neuvontaa ja ohjausta – kysy rohkeasti. Soita Invalidiliiton puhelinneuvontaan vammaisten palveluista puh. 0200 1234, to klo 13–17. Voit lähettää kysymyksesi myös invalidiliitto.fi/asiantuntijavastaa. Invalidiliiton työllisyyspalveluista saat tietoa ja tukea työllistymiseen ja työssä jaksamiseen, p. 044 765 0633, tyollisyys@invalidiliitto.fi. Lakimiesten puhelinpäivystys on kuukauden ensimmäinen ja kolmas maanantai klo 13–15, p. 09 613 191. Esteettömyyskysymyksissä saat tietoa osoitteessa www.esteeton.fi.
  • Järjestövakuutuk­sesta turvaa. Kun olet Invalidiliiton tai sen jäsenyhdistysten järjestötehtävissä ja -tilaisuuksissa, sinua koskee Invalidiliiton järjestövakuutus (LähiTapiola).
  • Yhdessä olemme enemmän – vertaistukea ja harrastuksia. Jäsenyhdistysten toiminnassa tapaat samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Useimmissa yhdistyksissä on erilaisia kerhoja ja harrastuspiirejä. Kun vammautuminen on uusi asia, löydät Invalidiliitosta myös vertaistukihenkilöitä tai -perheitä.
  • Monipuolista järjestökoulutusta. Invalidiliitto ja sen jäsenyhdistykset tarjoavat jäsenilleen vuosittain useita valtakunnallisia, alueellisia ja paikallisia kursseja, seminaareja ja neuvottelupäiviä sekä verkkokursseja. Kurssit ovat jäsenille edullisia, osa jopa maksuttomia.
  • Liikuntaa ja urheilua – löydä oma lajisi. Suurin osa jäsenyhdistyksistä on myös Vammaisurheilu ja – liikunta VAU ry:n jäseniä. VAU edistää eri-ikäisten jäsentensä kuntoilua ja harrasteliikuntaa sekä kilpaurheilun mahdollisuuksia. Yhdistyksesi kautta sinun on mahdollista päästä mukaan VAU:n toimintaan. vammaisurheilu.fi
  • Oikeuksien puolustamista. Jäsenyhdistykset ja Invalidiliitto ovat aktiivisia vaikuttajia paikallisesti ja valtakunnallisesti. Tule mukaan yhdistysten vaikuttamistoimintaan!
  • Taloudellista tukea. Jäsenyhdistysten jäsenet voivat hakea Invalidiliiton kautta taloudellista tukea testamentteina saaduista varoista lahjoitusehtojen mukaisesti.
  • Rahanarvoisia etuja. Jäsenyhdistyksen jäsenenä hyödyt Suomen Hostellijärjestön jäsenhinnoista kotimaan HI-hostelleissa. Myös kylpylähotelli Kuntoranta tarjoaa erikoishintoja jäsenyhdistysten jäsenille. Jäsenyhdistyksen jäsen saa lisäksi monia rahanarvoisia etuja esim. Eckerö Linen matkoista.
  • Jäsenetujen lisäksi tietoa tuetuista lomista. Kaikilla fyysisesti vammaisilla, myös muilla kuin Invalidiliiton jäsenillä ja heidän omaisillaan, on mahdollisuus hakea tuettuja lomia sosiaalisin ja taloudellisin perustein Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:stä. mtlh.fi.
  • http://www.invalidiliitto.fi/portal/fi/toiminta/tietoa_jasenyydesta/jasenedut/