Tuetut lomat

YHDISTYKSEN JÄSENILLE TUETTU LOMA VUONNA 2021 TEEMALLA VOIMAA VERTAISUUDESTA – LOMAT LAPSIPERHEILLE 18 – 23.7.2021

Paikka on Nuorisokeskus Piispala Keski-Suomessa.
Loma on erityisloma Sellan jäsenille teemalla Voimaa vertaisuudesta – lomat lapsiperheille.

Lomalle valitaan 10 perhettä, mutta aikuiset voivat osallistua myös yksittäinkin. Tarkoitettu siis sekä aikuiseille että lapsille.

Ilmoittautuminen 9.5.2021 mennessä, jatkettu hakuaika.

Hakuaikaa jatkettu, kun on ollut vähän hakijoita.  Jos hakijoita ei saada tarpeeksi, voidaan menettää loma ja se vaikeuttaa uusien lomian saamista.

Lisätietoa ja lomahkemus

Nuorisokeskus Piispala


INFO TUETUISTA LOMISTA

Yhdistyksemme on hakenut vuosittain Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n järjestämiä tuettuja lomia, joita se järjestää STEA:n (ent. RAY) tuella, lomakohteissa ympäri Suomea. Nämä yhdistyksemme saamat tuetut lomat ovat tarkoitettu kaikille aivolisäkesairaille ja niihin voi hakea joko aivolisäkesairas aikuinen perheineen tai aivolisäkesairaan lapsen perhe.

Tuettua lomaa voivat hakea eri-ikäiset Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt, joilla ei ole muuten mahdollisuutta lomailuun. Lomalle hakeutuvan tulee selviytyä lomalla itsenäisesti tai oman avustavan henkilön kanssa. Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Hakija itse perustelee lomatuen tarpeen vapaamuotoisesti hakemuksessa.
Tuen myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. ensikertalaisuus, tulotiedot, velat ja esim. sairauskulut, terveyteen liittyvät perusteet, hakijan elämäntilanne ja aiemmin myönnetty lomatuki. Hakemukset käsitellään MTLH:ssa ja lomaryhmät muodostetaan pian hakuajan päätyttyä. Lomatuki myönnetään em. perusteiden pohjalta eniten tarvitseville. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät sivuiltamme https://sellanet.com/tuetut-lomat/lomatuen-hakuohjeet/

Mikäli lomalle valinnan kriteerit täyttyvät, lomatukea voidaan myöntää samalle henkilölle useammin kuin kerran, mutta korkeintaan joka toinen vuosi. Esimerkiksi jos henkilö on ollut jonkin tuetulla lomalla kesäkuussa 2015, hän voi saada lomatukea uudestaan aikaisintaan tammikuussa 2017. Poikkeus voidaan tehdä omaishoitotilanteissa tai vaikeissa elämäntilanteissa. Ensikertalaiseksi katsotaan yli 5 v. sitten lomatuen saanut.

Tuen saaja maksaa lomasta henkilökohtaisen omavastuuosuuden, josta lähetetään lasku loman kutsukirjeen yhteydessä. Omavastuuosuus on 20€/henkilö/vuorokausi ja alle 17vuotiaat lapset lomailevat ilman omavastuuta. Lomatuen myöntämisestä ilmoitetaan ainoastaan lomatuen saajille. Kutsu lomalle lähetetään valituille noin kahta kuukautta ennen loman alkua MTLH:sta joko postitse tai hakijan antamaan ja vahvistamaan sähköpostiosoitteeseen.  Kielteisestä lomatukipäätöksestä ei ilmoiteta.

Tuettu loma sisältää täysihoidon (aamiainen, lounas ja päivällinen, perhelomilla lapsille iltapala), majoituksen jaetuissa 2 hengen huoneissa tai perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa sekä ryhmälle suunnatun lomaohjelman. Matkakustannuksista lomakohteeseen vastaa lomalainen itse.