Tukipuhelin ja neuvontapalvelut

Aivolisäke-potilasyhdistys Sella ry:n aivolisäkesairauksia ja lisämunuaisen sairauksia sairastavien tukipuhelin ja tukisähköposti

Kun kaipaat luotettavaa kuuntelijaa sairauteen liittyvissä asioissa tai ohjausta tiedon etsimiseen, niin tukipuhelin ja tukisähköposti tarjoavat sinulle kuuntelijan. Tukipuhelimen ja tukisähköpostin tarkoituksena on avata uusia näkökulmia selviytymiseen arjessa sairauden kanssa. Tukipuhelimeen tai tukisähköpostiin voi ottaa yhteyttä silloinkin kun diagnoosia ei vielä ole, vaikka et ole Aivolisäke-potilasyhdistys Sella ry:n jäsen, juuri nyt tuntuu vaikealta sairauden kanssa tai vaikkei mitään tiettyä kysymystä olisi mielessä.  Yhteyttä kannattaa ottaa vaikka asia tuntuisi itsestä kuinka vähäpätöiseltä tahansa. Tukipuhelimen tai tukisähköpostin kautta saat halutessasi myös juuri samaa sairastavan tukihenkilön tiedot.

Puheluihin ja sähköposteihin vastaavat vaitiolovelvolliset ja vapaaehtoiset tukihenkilöt jotka oman sairautensa ja elämänkokemuksensa kautta tarjoavat sinulle mahdollisuuden vuorovaikutukseen ja vertaistukeen. Ota rohkeasti yhteyttä, äläkä murehdi ja mieti yksin!

Tukipuhelinnumero:

050 449 7579 tiistaisin klo 9-12 ja klo 18-20

Jos numerosta ei vastata, sinulle soitetaan takaisin. Voit myös laittaa tekstiviestin, niin sinuun päin ollaan yhteydessä. Myös muina aikoina.                        

Sähköposti: tuki.sellayhdistys@gmail.com

Tukisähköpostiin voi laittaa postia ja kysymyksiä milloin vain.


Invalidiliiton neuvontapalvelu

Puhelimitse tiistaisin ja torstaisin klo 13–17 numerossa 0200 1234

Sähköpostitse neuvot@invalidiliitto.fi

Neuvomme vammaisuuteen ja vammaispalveluihin, esteettömyyteen ja saavutettavuuteen sekä vammaisten henkilöiden oikeusturvaan ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen liittyvissä kysymyksissä. Neuvonta on tarkoitettu kaikille vammaisille henkilöille, heidän läheisilleen ja ammattilaisille.

https://www.invalidiliitto.fi/palvelut/palvelupolku/neuvonta


Norio-keskus

Keskustelutuki ja neuvonta

Tarjoamme keskustelutukea ja neuvontaa, kun harvinaiseen sairauteen ja/tai perimään liittyvät asiat mietityttävät.

Keskustelutukea ja neuvontaa tarjoavat periytyvyysneuvoja (koulutukseltaan perinnöllisyyslääketieteeseen erikoistunut kätilö) sekä geneetikko. Yhdessä voimme pohtia esimerkiksi riskiä sairastua suvussa olevaan sairauteen tai pureskella saatua tietoa harvinaisesta sairaudesta ja sen vaikutuksista elämään. Autamme myös ohjautumaan eteenpäin tutkimusten, palveluiden ja tiedon lähteille.  Palvelu on avointa kaikille, eikä yhteydenottoon tarvita lähetettä. Palvelemme myös eri alojen ammattilaisia harvinaissairauksiin liittyvissä kysymyksissä. Harvinaissairaille lapsille ja nuorille sekä heidän sisaruksilleen tarjoamme ikätasoista, ihmisen perimään ja sairauksiin liittyvää neuvontaa, joka usein auttaa ymmärtämään omaa/sisaruksen erilaisuutta.

Keskustelutuki ja neuvonta on luottamuksellista ja työntekijää sitoo vaitiolovelvollisuus. Vaikka tapaamisia olisi useita, ei siitä synny hoitosuhdetta, johon sovellettaisiin lakia potilaan asemasta ja oikeuksista. Yhteydenotoista ei myöskään pidetä potilasrekisteriä. Kirjaamme yhteydenotot anonyymeinä omaan käyttöömme palvelun kehittämistä varten. Palvelun rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla ja palvelemme sinua maksutta.

Voit ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse, halutessasi myös anonyymisti. Kasvokkain tapaamiset onnistuvat ennakkovarauksella tiloissamme Helsingissä.

Ota yhteyttä:

Periytyvyysneuvoja Ulla Parisaari
med.genet@rinnekoti.fi
p. 044 5765 439