Aivolisäke-potilasyhdistys Sella ry järjestää vertaistukitapaamisia sekä vertaistapaamisia aivolisäke- ja lisämunuaissairaille ja heidän läheisilleen. Vertaistukitapaamiset vetää aina koulutettu vertaistukija, kun taas vertaistapaamisessa järjestäjä on henkilö, jolla ei ole vertaistukijakoulutusta. Silloin tapaamisen järjestäjä toimii vain vetäjänä ja yhtäläisesti vertaisena kuin osallistujatkin. .

Tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki aivolisäke- ja lisämunuaissairaat sekä heidän läheisensä, eli osallistuakseen ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Jos tapaaminen järjestetään esimerkiksi kahvilassa, tarjoaa yhdistys jäsenille kahvit. Tapaamisia pyritään järjestämään mahdollisimman usein ympäri Suomen.

Tulevista vertaistuki- ja vertaistapaamisista tiedotetaan nettisivujen ‘Ajankohtaista‘ -osiossa, Aivolisäke-potilasyhdistys Sella ry:n Facebook-sivulla, jäsenlehdessä sekä sähköpostitse jäsenille. Tapaamisiin ilmoittaudutaan etukäteen sähköpostitse.

Otamme mielellämme vastaan toiveita ja ehdotuksia paikoista ja paikkakunnista joissa haluaisitte osallistua tapaamiseen. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen sellayhdistys@gmail.com.

Mikäli olet itse kiinnostunut järjestämään vertaistapaamisen omalla paikkakunnallasi, olethan meihin yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen sellayhdistys@gmail.com.


Yhdistyksemme järjestämissä vertaistuki- ja vertaistapaamisissa yhdistävänä tekijänä on oma tai omaisen kokemus harvinaisen aivolisäke- tai lisämunuaissairauden kanssa elämisestä. Tapaamisten tarkoitus on kuulluksi ja ymmärretyksi tuleminen, vertaistensa kohtaaminen ja keskinäinen tuki.

Elämä harvinaisen sairauden kanssa voi olla välillä yksinäinen, vaihteleva ja välillä jopa kivikkoinen tie taivaltaa. Mukanamme ovat toki läheisemme, jotka tukevat, huolehtivat, huolestuvat ja jakavat sairautemme. Monessa perheessä harvinainen sairaus on ”meidän sairaus” ja osa koko perheen elämää. Silti tuntuu, että vain toinen saman harvinaisen sairauden kanssa elävä ymmärtää täysin sinua. Sama koskee myös harvinaista sairautta sairastavan omaisia. Siksi yhdessä kuljettu matka on niin tärkeää!

Tapaamisissa ventovieraat ihmiset muuttuvat ystäviksi ja siksi tapaamiset ovat täynnä avoimuutta, ymmärrystä, vakavoitumista, vahvuutta ja liikutustakin. Puhutaan asiasta ja asian vierestä, ennen kaikkea nauretaan paljon. Laura Närhen kappaletta lainatakseni: ”Kun yössä yksin vaeltaa, voi kaltaisensa kohdata. Ja hetken tie on kevyt kaksin kulkea.” Sitä vertaistapaamiset parhaimmillaan ovat ja niiden voimaannuttavalla vaikutuksella jaksetaan seuraavaan kertaan.

Tulethan rohkeasti mukaan tapaamisiin, sillä Sellasia me olemme!