Vertaistukitapaamiset

Yhdistyksemme järjestämissä vertaistukitapaamisissa yhdistävänä tekijänä on oma tai omaisen kokemus harvinaisen aivolisäke- tai lisämunuaissairauden kanssa elämisestä. Vertaistukitapaamisten tarkoitus on kuulluksi ja ymmärretyksi tuleminen, vertaistensa kohtaaminen ja keskinäinen tuki.

Elämä harvinaisen sairauden kanssa voi olla välillä yksinäinen, vaihteleva ja välillä jopa kivikkoinen tie taivaltaa. Mukanamme ovat toki läheisemme, jotka tukevat, huolehtivat, huolestuvat ja jakavat sairautemme. Monessa perheessä harvinainen sairaus on ”meidän sairaus” ja osa koko perheen elämää. Silti tuntuu, että vain toinen saman harvinaisen sairauden kanssa elävä ymmärtää täysin sinua. Sama koskee myös harvinaista sairautta sairastavan omaisia. Siksi yhdessä kuljettu matka on niin tärkeää!

Tapaamisissa ventovieraat ihmiset muuttuvat ystäviksi ja siksi tapaamiset ovat täynnä avoimuutta, ymmärrystä, vakavoitumista, vahvuutta ja liikutustakin. Puhutaan asiasta ja asian vierestä, ennen kaikkea nauretaan paljon. Laura Närhen kappaletta lainatakseni: ”Kun yössä yksin vaeltaa, voi kaltaisensa kohdata. Ja hetken tie on kevyt kaksin kulkea.” Sitä vertaistapaamiset parhaimmillaan ovat ja niiden voimaannuttavalla vaikutuksella jaksetaan seuraavaan kertaan.

Tulethan rohkeasti mukaan tapaamisiin, sillä Sellasia me olemme!


Aivolisäke-potilasyhdistys Sella ry aikoo entisestään panostaa paikallisiin vertaistukitapaamisiin.

Vertaistukitapaamiset on tarkoitettu aivolisäkkeen ja lisämunuaisen sairauksia sairastaville ja heidän omaisilleen. Tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki, eivätkä niihin osallistuminen edellytä Aivolisäke-potilasyhdistys Sella ry:n jäsenyyttä.

Suurimmilla paikkakunnilla, kuten Helsinki, Tampere, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Pori sekä Pohjois-Suomi, pyritään järjestämään vähintään 1 tapaaminen vuodessa. Lisäksi järjestämme jäsenten tarpeen mukaan vertaistukitapaamisia myös uusille paikkakunnille (esim. Pohjanmaa, Lahti, Hämeenlinna, Savonlinna, Lappeenranta, Joensuu tai Kotka).

Vertaistukitapaamisten järjestämisessä apuna on tapaamisten koordinaattori Ritva Helin. Ritvalle voi ilmoittaa osoitteeseen sellatapaamiset@gmail.com mikäli olet kiinnostunut järjestämään vertaistukitapaamisen omalla paikkakunnallasi tai mille paikkakunnalle mielestäsi tarvittaisiin tapaaminen. Samaan osoitteeseen voit ilmoittautua myös eri alueiden postituslistalle (ei velvoita osallistumista), jolloin voi olla vaikuttamassa suunnitellun tapaamisen ajankohtaan ja sisältöön.


Tulevat vertaistukitapaamiset:

 • Porissa 27.10. klo 18-20 Satakunnan yhteisökeskuksen neuvotteluhuoneessa (Otavankatu 3, A-ovi). Lisätietoja ja ilmoittautumiset Ritvalle sähköpostilla sellatapaamiset@gmail.com tai 0504669446
 • Tampereella 11.11.2017 klo 13. Paikkana Kumppanustalo Artteli, Salhojankatu 42.

  Aloitamme tapaamisen Hormonien huuma ja vatsan viisaus -luennolla, jonka jälkeen vapaata keskustelua vertaistuen merkeissä.

  Lisätietoja ja ilmoittautumiset Ritvalle sähköpostilla sellatapaamiset@gmail.com tai 0504669446. Ilmoitathan tulostasi jotta osaamme varata tarjottavaa.

Hormonien huuma ja vatsan viisaus – Pikaopas kehon (ja mielen) tasapainoon –

Kuvittele mielessäsi korttitalo. Jokainen kortti on asetettu juuri oikealla tavalla juuri oikealle paikalleen, jolloin korttitalo pysyy pystyssä ja seisoo tukevasti. Mikäli yksikin kortti on asetettu huonosti, korttitalo alkaa horjua ja huojua ja saattaa lopulta sortua.

Kehomme ja mielemme tasapaino on hieman kuin korttitalo. Tasapainon rakentamiseen tarvitaan korttien sijaan mm. ravintoa, lepoa ja liikuntaa. Ravinto, lepo ja liikunta puolestaan vaikuttavat osaltaan merkittävästi vatsan ja suoliston hyvinvointiin sekä hormonitoimintaan; eli koko kehoomme. Korttien tavoin jokainen osa-alue vaikuttaa muihin osa-alueisiin eikä tasapainoa voida saavuttaa, mikäli jokaista osaa ei ole asetettu juuri oikealla tavalla juuri oikealle paikalleen.

Lisäksi mahdollisuus HCA Ravintoainemittaukseen 50 €/hlö (norm. 69 €)  Mittaus sisältää vitamiini- ja kivennäistasapainon, kehon pH:n sekä luustontiheyden.

 • Helsinki 25.11.2017 klo 13. Paikkana kerhohuone osoitteessa Turkismiehentie 6.

  Lisätietoja ja ilmoittautumiset Ritvalle sähköpostilla sellatapaamiset@gmail.com tai 0504669446. Ilmoitathan tulostasi jotta osaamme varata tarjottavaa.

 


Menneet tapaamiset:

 • Salo: 13.03.2017 – 18.03.2017 vietetään aikuisten tuettua lomaa Lehmirannan lomakeskuksessa, Salossa. Kaikille avoin vertaistapaaminen ti 14.3. klo 18.45.
 • Tampere: 22.4.-17 yhdistyksen 20-vuotisjuhla.
 • Jyväskylä: 19.5.-17 klo 17-20 vertaistukitapaaminen Kansalaistoimintakeskus Matarassa.
 • Aivolisäkesairaiden lasten kesäretki Heurekaan: la 17.6.2017
 • Kuopio: ti 20.6.-17 klo 13 Asukastupa Voiportissa Tulliportinkatu 52, 70100 Kuopio
 • Rukalla 22-24.9. omakustanteinen viikonloppu isossa huvilassa, varsinainen vertaistukitapaaminen la 23.9, johon voi osallistua veloituksetta.
 • Turussa 7.10. yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous.