Vertaistukitapaamiset

Tulevat vertaistukitapaamiset

Varmistuneet tapaamiset:

  • ROVANIEMI la 22.9 klo 13 alkaen. Paikkana Villa Lehmus Alakorkalossa (Alakorkalontie 329), joka sijaitsee noin 6 km keskustasta. Ilmoittautumiset ja lisätietoa helin.ritva@hotmail.com.
  • TAMPERE la 22.9. klo 15. Paikkana Kaupin keilahalli, Keilakuja 1, Tampere. Ohjelmassa keilaamista tunti ja sen jälkeen vertaistukea vapaamuotoisesti. Perheenjäsenet myös tervetulleita. Yhdistys tarjoaa keilaamisen. Mahdolliset tarjoilut omalla kustanuksella. Ilmoittautumiset Susanna Lahti susalahti66@gmail.con tai puh 050 3213377.
  • TAMPERE la 17.11.klo 13. Paikka Kumppanuustalo Artteli, Salhojankatu 42, Tampere. Aiheena LÄÄKKEET. Proviisori Henna Uusitalo kertoo lääkkeistä, niiden ottoajankohdista, yhteisvaikutuksista muiden lääkkeiden ja ruoka-aineiden kanssa sekä ravintolisistä. Ilmoittautumiset sähköpostilla sellatapaamiset@gmail.com tai Susannalle puh 050 3213377.

HUOM! Kouvolan tapaaminen keilaamisen merkeissä 27.9. on peruutettu koska yhtään ilmoittautumista ei tullut.

Loppuvuoden mahdollisista tapaamisista ilmoitetaan, kun niistä on päätetty.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset sähköpostilla sellatapaamiset@gmail.com. Ilmoitathan tulostasi jotta osaamme varata tarjottavaa.


Yhdistyksemme järjestämissä vertaistukitapaamisissa yhdistävänä tekijänä on oma tai omaisen kokemus harvinaisen aivolisäke- tai lisämunuaissairauden kanssa elämisestä. Vertaistukitapaamisten tarkoitus on kuulluksi ja ymmärretyksi tuleminen, vertaistensa kohtaaminen ja keskinäinen tuki.

Elämä harvinaisen sairauden kanssa voi olla välillä yksinäinen, vaihteleva ja välillä jopa kivikkoinen tie taivaltaa. Mukanamme ovat toki läheisemme, jotka tukevat, huolehtivat, huolestuvat ja jakavat sairautemme. Monessa perheessä harvinainen sairaus on ”meidän sairaus” ja osa koko perheen elämää. Silti tuntuu, että vain toinen saman harvinaisen sairauden kanssa elävä ymmärtää täysin sinua. Sama koskee myös harvinaista sairautta sairastavan omaisia. Siksi yhdessä kuljettu matka on niin tärkeää!

Tapaamisissa ventovieraat ihmiset muuttuvat ystäviksi ja siksi tapaamiset ovat täynnä avoimuutta, ymmärrystä, vakavoitumista, vahvuutta ja liikutustakin. Puhutaan asiasta ja asian vierestä, ennen kaikkea nauretaan paljon. Laura Närhen kappaletta lainatakseni: ”Kun yössä yksin vaeltaa, voi kaltaisensa kohdata. Ja hetken tie on kevyt kaksin kulkea.” Sitä vertaistapaamiset parhaimmillaan ovat ja niiden voimaannuttavalla vaikutuksella jaksetaan seuraavaan kertaan.

Tulethan rohkeasti mukaan tapaamisiin, sillä Sellasia me olemme!


Aivolisäke-potilasyhdistys Sella ry aikoo entisestään panostaa paikallisiin vertaistukitapaamisiin.

Vertaistukitapaamiset on tarkoitettu aivolisäkkeen ja lisämunuaisen sairauksia sairastaville ja heidän omaisilleen. Tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki, eivätkä niihin osallistuminen edellytä Aivolisäke-potilasyhdistys Sella ry:n jäsenyyttä.

Suurimmilla paikkakunnilla, kuten Helsinki, Tampere, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Pori sekä Pohjois-Suomi, pyritään järjestämään vähintään 1 tapaaminen vuodessa. Lisäksi järjestämme jäsenten tarpeen mukaan vertaistukitapaamisia myös uusille paikkakunnille (esim. Pohjanmaa, Lahti, Hämeenlinna, Savonlinna, Lappeenranta, Joensuu tai Kotka).

Vertaistukitapaamisten järjestämisessä apuna on tapaamisten koordinaattori Ritva Helin. Ritvalle voi ilmoittaa osoitteeseen sellatapaamiset@gmail.com mikäli olet kiinnostunut järjestämään vertaistukitapaamisen omalla paikkakunnallasi tai mille paikkakunnalle mielestäsi tarvittaisiin tapaaminen. Samaan osoitteeseen voit ilmoittautua myös eri alueiden postituslistalle (ei velvoita osallistumista), jolloin voi olla vaikuttamassa suunnitellun tapaamisen ajankohtaan ja sisältöön.


Menneet tapaamiset:

  • Pori 26.3.2018 klo 18-20, Satakunnan yhteisökeskus
  • Nokia yhdistyksen virkistysviikonloppu + lapsiperhetapaaminen 14.-15.4
  • Oulu la 26.5. klo 12. Kokoontumispaikka Aleksinkulma
  • Kuopio pe 8.6. klo 13-15. Lounasravintola Lounas-Salonki