Yhdistyksen virkistysviikonloppu

Yhdistyksen vuosittainen virkistystapahtuma järjestettiin 20.-21.4.2024, ja se keräsi yhteen reilut 40 jäsentä. Scandic Laajavuori Jyväskylässä tarjosi mainiot puitteet virkistäytymiselle ja yhdessäololle. Liekö keskeinen sijainti ja koronasta vapautuminen saanut jäsenet runsain joukoin liikkeelle, mikä yllätti positiivisesti tapahtuman järjestäneen hallituksen. Paikalla oli sekä päiväkävijöitä että kauempaa tulleita jäseniä ympäri Suomen, uusia ja vanhoja tuttuja.

Lauantaipäivä aloitettiin lounaalla, jonka jälkeen kuulimme ensimmäisen tietoiskun TAYS:n sosiaalihoitaja Paula Loukolta. Luennolla kerrottiin sosiaalityön tehtävistä ja tavoitteista. Luennon keskiössä oli muistutus siitä, miten sosiaalityö turvaa osaltaan arjen jatkumisen sairastumisesta huolimatta, ja että sosiaaliturva kuuluu kaikille. Tarve tulee usein näkyväksi elämän muutoskohdissa, kuten sairastuessa. Silloin sosiaalityöntekijä on apuna esimerkiksi varmistamassa, että asiakas saa haettua hänelle kuuluvat etuudet ja palvelut. Lonko esitteli myös tärkeimpiä etuuksia, kuten Kelan lääkekorvausjärjestelmää ja matkakorvauksia. Maksukatto vuonna 2024 on 762 euroa, ja sen täyttymistä tulee itse seurata.

Päiväkahvin jälkeen Senni Lipponen esitteli biopankkitoimintaa. Biopankit keräävät vapaaehtoisten henkilöiden veri- ja kudosnäytteitä tieteellisen tutkimuksen käyttöön. Biopankkitoiminta mahdollistaa suuret tutkimusaineistot ja sitä kautta mm. harvinaisten sairauksien tutkimisen. Tavoitteena on oppia tuntemaan sairauksia ja niiden syitä tutkimuksen avulla. Jokainen näyte on tärkeä, olethan sinä jo antanut biopankkisuostumuksen?

Tärkeiden luentojen lisäksi viikonlopulle jäi aikaa myös rentoutumiselle. Takatalvi ei houkutellut ulkoiluun, mutta onneksi kylpylä tarjosi mahdollisuuden uimiseen ja saunomiseen. Perinteisissä arpajaisissa joka arpa voitti, ja sinnikkäimmät kokeilivat onneaan useamman kerran haluamansa palkinnon saadakseen. Yksi tärkeimmistä viikonlopun anneista oli vertaistuki, ja sunnuntaipäivä olikin pyhitetty vertaiskeskusteluille. Lämpimät kiitokset kaikille osallistuneille, ja toivottavasti tapaamme jälleen yhdistyksen tulevissa tapahtumissa!

Virkistysviikonloppu, kuva Jori Herala

Kuvassa TAYS:n sosiaalihoitaja Paula Louko ja yhdistyksen puheenjohtaja Anu Herala.
Kuvat Jori Herala